Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

TillSAMmans

 -en handbok för ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete

 • För dig som är ensam- eller småföretagare och vet att du och dina anställda är företagets viktigaste investering!

 • För dig som hellre gör rätt för början eller har insett att det är dags innan problemen hopar sig!

 • För dig som föredrar att lära dig själv hellre än att anlita extern hjälp men inte har tid att gå långa utbildningar!

 • Inte för dig som ändå inte tänker läsa igenom e-boken!

 • Inte för dig som tycker att det är viktigare med kortsiktiga resultat!

 • Till shopen!

  Vad innehåller e-boken då?

  VAD ÄR ARBETSMILJÖ?

  Arbetsmiljö kan kännas som ett stort begrepp och det är det också, det är i stort sett allt som berör jobbet! I kapitel 2 går vi igenom de viktigaste delarna och hur det påverkar er.

  VAD BEHÖVER VI?

  Även små- och ensamföretagare måste följa lagarna såklart! Men exakt vad som krävs av dig beroende på hur stort företaget är? Det får du reda på i kapitel 3.

  VAD ÄR FRISKFAKTORER?

  Ett långsiktigt framgångsrikt företag jobbar nästan alltid med friskfaktorer och inte bara med riskfaktorer! Vad är skillnaden? Det lär du dig i kapitel 6. 

  NÖDVÄNDIGA LÄNKAR

  För att följa lagarna måste du ha åtkomst till ett gäng lagar. Vilka och vad betyder de? Allt det får du i kapitel 4 som är ett av de viktigaste i boken och där du får valuta för investeringen.

  SMARTA DOKUMENT

  I kapitel 5 hittar du det absolut viktigaste i hela boken! Här finns ett gäng redan skapade dokumentmallar och länkar till viktiga verktyg för skyddsrond och medarbetarenkäter som underlättar ditt arbete enormt!

  KONSULTATION

  När du läst igenom boken och kommit igång med arbetsmiljöarbetet har du säkert flera frågor. Därför ingår det också en konsultation med köpet av boken! Bra va?

  Om författaren

  Anna Matti

  Jag som skrivit den här handboken heter Anna Matti och är massageterapeut, personlig tränare, coach och ägare av företaget Mattikroppen AB.


  Sedan 2004 har hela verksamheten specialiserat sig på företagsfriskvård genom massage, ergonomi, träning och föreläsningar.

  Under dessa år har jag sett hur företag i alla storlekar och branscher sliter med att hålla lönsamheten uppe, företagets anseende på topp och personalen nöjd och frisk (oftast i den ordningen).

  Från min position på insidan men ändå utanför företaget har jag ofta märkt hur man inte riktigt förstår vad som orsakar sjukskrivningar, sämre lönsamhet och allmänt gnisslande kugghjul i verksamheten. Därför bestämde jag mig för att hjälpa de företag som på riktigt vill förändra för att förbättra!